Mantelzorg

Kinderen, familieleden, vrienden van ouderen

Ouderen zonder, of met beperkte, computerervaring hebben vaak speciale aandacht nodig.

Voor mensen die dichtbij staan is het vaak moeilijker om dingen uit te leggen als het gaat om het gebruik van een computer. Vaak wordt men niet begrepen, dit kan na de zoveelste keer uitleggen tot frustraties aan beide kanten leiden.
Met als gevolg dat wanneer het woord computer valt, u weer bang bent voor deze frustratie.

Het is vrij normaal dat directe naasten iets minder geduld hebben en minder objectief zijn bij het proberen te leren omgaan met computers bij ouderen. U merkt dit misschien ook wel bij uzelf wanneer een familielid u iets probeert uit te leggen en u het niet meteen begrijpt, terwijl een week later de buurman u hetzelfde uitlegt en het kwartje dan wel direct valt.

Vaak heeft u ook geen zin om weer achter de computer te moeten kruipen als u op bezoek bent.

Wij kunnen die “buurman” zijn die rustig en helder het gebruik van een computer aan de oudere uitlegt.

Graag nemen wij de frustratie weg en helpen we de oudere om met behulp van de computer en het internet, zijn of haar wereld te verrijken.

Wilt u ook aanwezig zijn bij de lessen, dan is dit geen enkel probleem.

Als u zorgt voor een computer (van niet al te hoge leeftijd) en een werkende internetverbinding dan doen wij de rest.

Wellicht leuk om een oudere te verrassen met een paar computerlessen van Webzaal als cadeau.

Bel ons gerust voor meer informatie over wat wij voor uw vader en/of moeder, opa en/of oma kunnen betekenen.

 

 


Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. 

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.