Voor wie

Betaalbare gepersonaliseerde computerles in een vertrouwde omgeving

Onze lessen zijn gericht op beginnende en minder ervaren (senior) computergebruikers. Onze kennis/expertise beperkt dit zich niet tot alleen computers: wij kunnen u ook leren omgaan met tablets, smartphones, navigatiesystemen en andere apparatuur.

Les aan een cursist

Bas Wösting van Webzaal geeft les aan een cursist

We worden steeds afhankelijker van computers en het internet. Veel bedrijven en overheidsdiensten gaan er tegenwoordig van uit dat men beschikt over een computer en genoeg ervaring om te kunnen omgaan met hun online diensten en informatie. Hierbij wordt geen rekening gehouden met mensen die weinig tot geen ervaring hebben in het omgaan met computers. Met name ouderen hebben vaker een grotere achterstand. Deze leeftijdscategorie is hier veelal niet mee opgegroeid en heeft nooit computerles gehad.

Er zijn vaak diverse redenen om niet deel te nemen aan een klassikale computercursus:

  • het tempo ligt te hoog of juist te laag;
  • te weinig persoonlijke aandacht (grote groepen);
  • lichamelijke beperkingen (zicht, gehoor, mobiliteit);
  • andere beperkingen (angst, concentratie);
  • iemand wil gewoon geen cursus buitenshuis volgen.

Speciaal voor mensen die graag in de eigen woonomgeving met hun computer willen leren omgaan, staat Webzaal klaar.

Ook ouderen die zich beperken tot spelletjes op hun computer, zijn van harte welkom.

Uiteraard zijn ook niet-senioren die graag aan huis computerles willen krijgen welkom.

Wij komen graag bij u langs voor een geheel vrijblijvend oriëntatiegesprek. Op basis daarvan kunnen we, als u dat wenst, een gepersonaliseerd leerplan maken, dat is afgestemd op uw leerwensen met een door u gewenst aantal lesuren.


Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. 

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.