Senioren

Te oud om te leren? Welnee!

Webzaal geeft u les in het omgaan met uw eigen computer of andere apparatuur (tablet, smartphone, printer, etc.).
Dit vinden wij zeer belangrijk! Wanneer u bijvoorbeeld les krijgt in een cursuslokaal met hiertoe voorbereide computers, komt u thuis toch vaak weer in de problemen omdat de computer thuis toch weer anders is geconfigureerd en alles er net even wat anders uitziet. Dit kan zeker voor de beginner zeer verwarrend zijn. De kracht van Webzaal is dan ook dat u leert omgaan met uw eigen spullen in een vertrouwde omgeving.

U leert contact te houden met familie en/of vrienden via e-mail en via de “social media” zoals Facebook, Skype, Whatsapp, Schoolbank en Instagram.

Contact met oude bekenden maken en het uitwisselen van foto’s en filmpjes wordt een makkie. U leert belangrijke zaken op uw computer vast te leggen en met anderen te delen. Denk bijvoorbeeld aan uw levensverhaal, bijzondere familie-recepten, stamboom(onderzoek) en nog veel meer.

Contact via de computer met familie of vrienden, waar ook ter wereld.

U leert een schat aan informatie te vinden die beschikbaar is op het internet, bijvoorbeeld: recepten, documentaires, wetenswaardigheden, nieuws, muziekfilmpjes, muziekteksten, bladmuziek enz.

We leren u ook bankbetalingen via uw computer te doen (internetbankieren). Of uw berichtenbox van de overheid bekijken. Mocht u nog niet over een DigiD beschikken dan helpen we bij het verkrijgen hier van.

U krijgt hulp bij het installeren van freeware (gratis software programma’s) en bij het installeren van legale softwarepakketten, die u zelf al heeft aangeschaft of wilt gaan aanschaffen.

Voor de aanschaf van apparatuur en programmatuur verwijzen wij u naar een regionale handelaar of naar een gerenommeerde webwinkel.  Uiteraard kunt u van ons wel een helder advies krijgen en desgewenst begeleid worden bij de aankoop.


Via onze website wordt een cookie geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. 

De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principles en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.